Timmerwerk en specialisatie

 

Franc van Egmond Timmerwerken verzorgt alle soorten timmerwerk. Mijn specialisaties zijn renovaties en restauraties.

7

Restauratie en renovatie

Mijn specialisatie ligt op het terrein van restauratie- en renovatiewerk. Maar wat houdt dit precies in? Restauratie is een uiteenlopend proces. Dit kan eenvoudig houtrotherstel zijn tot een herstel van oude en monumentale elementen van een historisch gebouw. Een monumentaal gebouw moet geschikt blijven voor hedendaags en toekomstig functioneren. Het gebouw wordt als het ware geschikt gemaakt voor modern gebruik met behoud van oude elementen. Bij renovatie wordt een (ouder) gebouw herstelt, heringedeeld en voorzien van moderne comfort: het wordt compleet nieuw leven ingeblazen. Als behoud van historische elementen geen prioriteit heeft is er sprake van renovatie.

Overig timmerwerk

Naast restauratie en renovatie voer ik ook ander timmerwerk uit. Dit zijn uiteenlopende opdrachten. Zoals het plaatsen en afhangen van kozijnen, ramen en deuren. Houtrot herstel aan kozijnen of bijvoorbeeld draag- en gebintconstructies. Ook complete verbouwingen als een zolderindeling of herindeling van woningen horen bij mijn werk. Daarnaast kunt u ook voor een op- of aanbouw bij mij terecht.
Bij deze diensten mag u een goed advies en in overleg een stofarme oplevering verwachten. Van begin tot eind begeleid ik u bij keuzes die u moet maken en denk ik met u mee.