Bel ons op : 06-42211856

Select a page:

8 januari 2018
Van normaal huis tot mindervalide woning

Een tijdje terug werd Franc van Egmond Timmerwerken benaderd door Bureau Help. Dit architecten bureau was benaderd door een echtpaar in Leiden. Nadat dit stel al vele huizen had bekeken kwam het tot de conclusie dat ze hun eigen huis wilden laten verbouwen. En wel op zo’n manier dat meneer des huizes opnieuw overal in huis zou kunnen komen in zijn rolstoel.

Inmiddels zijn we deze verbouwing aan het afronden. Het was een interessante verbouwing met nieuwe uitdagingen. Zo hebben we de voorbereidingen mogen treffen voor het plaatsten van een lift. Een lift die naar benden wordt gehaald wanneer dit nodig is. de standplaatst van de lift is boven zodat beneden de ruimte optimaal blijft en de officiële voordeur gebruikt kan worden wanneer dat nodig is.

Zowel boven als beneden is er een badkamer gemaakt.  Hiervoor moest er boven een balkon dicht gezet worden. Ook leidingwerk moest worden aangepast. Dankzij alle aanpassingen heeft het huis nu 2 ruime mindervaliden badkamers.

De keuken is vernieuwd en zit nog wel op de oude plaatst. Aan de keuken zat een klein halletje vast die naar de achterdeur en een slaapkamer leidde.  De muur naar de slaapkamer hebben we weggehaald zodat er een open ruimte ontstond. De slaapkamer is de nieuwe woonkamer geworden. Met een daklicht. Dit geeft de kamer een mooie lichtinval. Ondanks dat er nog geen meubels in staan geeft deze ruimte nu al sfeer van

Comments are closed.